На Прикарпатті оселяться динозаври

На Прикарпатті оселяться динозаври

Відео
Укрінформ
У місті Коломия, що на Прикарпатті, невдовзі може з’явитись "Парк Юрського періоду". 

Величезних прадавніх ящурів у натуральну величину уже впродовж п’яти років майструє тут місцевий житель, йдеться в сюжеті ТСН.

Професійний кравець по шкірі Валерій Дідорак перекваліфікувався на митця 10 років тому. Згодом зробив свого першого динозавра. Каже, що грізні тварини підкорили його своєю незвичністю та складністю тілобудови. Як виглядали, дізнавався з книжок та інтернету. Коли про якісь частини тіла бракувало інформації, використовував власну інтуїцію.

Крім тиранозаврів найближчим часом чоловік планує зробити трицератопса – це травоїдний динозавр з таким собі "віялом" навколо голови. Наразі у майстра є лише невеличка модель, але саме з цього й починається виготовлення скульптури.

Читайте також: Рівне запропонує туристам портал замість велоекскурсій

У натуральну величину динозаврів виливають із поліефірної смоли – матеріалу настільки міцного, що з нього роблять басейни та човни.

Прадавніх тварин Валерій Дідорак майструє не для приватної колекції. Нині скульптур п’ять, а до літа майстер подвоїть їх кількість і виставить просто неба, щоб започаткувати в Коломиї так званий "Парк Юрського періоду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-