Названо країну Європи із найменшою кількістю туристів

Названо країну Європи із найменшою кількістю туристів

Укрінформ
Попри те, що 2017-й став найтуристичнішим за останні сім років, і багато напрямків просто таки "задихаються" від кількості мандрівників на квадратний метр, у світі ще є куточки, куди туристи вирушати не поспішають.

Як повідомляє британське видання The Telegraph із посиланням на дані Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO), найменш відвідуваною туристами європейською країною є карликова держава Ліхтенштейн. У 2017 році тут побувало лише 77 тисяч іноземних мандрівників, що на 8 тисяч більше, ніж роком раніше.

Німецькомовне князівство, розташоване між Австрією і Швейцарією, своїх нечисленних гостей приваблює гірськими пейзажами. Місцевий ландшафт чудово годиться для пішого туризму, поїздок на гірських велосипедах і зимових видів спорту. Крім того, мандрівники зазвичай відвідують замок Вадуц, зведений у XII столітті, а також столичну галерею сучасного мистецтва та музей пошти.

Трохи більше туристів у 2017-му дісталося Сан-Марино - 79 тисяч осіб. Історичний центр цієї гірської мікродержави, збудований у XIII столітті, приваблює фортифікаційними вежами, стінами й бастіонами, а також неокласичною базилікою XIX століття. У 2008 році він став об'єктом Світової спадщини ЮНЕСКО разом із горою Монте-Титано.

Читайте також: Названо найбільш гостинні країни світу

Молдова посіла третє місце за маловідвідуваністю в Європі. У 2017 році тут побувало 133 тисячі гостей (у 2016-му - 121 тисяча). Британці зазначають, що в Молдові можна побачити середньовічні фортеці, римські укріплення й археологічний комплекс Старий Орхей, що за 60 км від Кишинева.

Видання також називає маловідвідувані країни й в інших частинах світу. Так, в Азії - це Східний Тимор, Бангладеш, Бутан і Бруней. У Південній Америці туристи не балують увагою Французьку Гвіану, а в Центральній - Беліз. На Карибах - це дві заморські території Великої Британії - Монтсеррат і Ангілья. Що ж до африканських країн, то майже немає приїжджих на Коморських островах, в Сан-Томе і Принсіпі, Сьєрра-Леоне і Джибуті. На Близькому Сході – це Кувейт, в Океанії - Кірібаті й Тувалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-