Кількість індійських туристів в Україні за рік зросла на третину - посол

Кількість індійських туристів в Україні за рік зросла на третину - посол

Укрінформ
До України торік приїхало на 33% більше індійських туристів, ніж 2016 року, завдяки спрощенню візового режиму для громадян Індії.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок, 27 березня, посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За даними Держприкордонслужби України, у 2016 році кількість індійських туристів в Україні становила 19,5 тис. У квітні 2017 року уряд України включив Індію до списку країн, громадянам яких надається віза в аеропорту по прильоту. Це мало дуже позитивний вплив: кількість індійських туристів, які відвідали Україну, в 2017 році зросла до 29 тис. 400. Тобто за рік ми досягли збільшення на 33%", - сказав Манодж Кумар Бхарті.

Він додав, що, за інформацією Держприкордонслужби України, за перші два місяці 2018 року в Україну з Індії вже приїхали 4 тис. 300 туристів.

Читайте також: Україну торік відвідали 14,6 мільйона іноземних туристів

Дипломат зазначив, що під час спілкування з МЗС України щодо спрощення візового режиму для громадян Індії також наводив як аргумент, що це сприятиме приїзду в Україну індійських кіновиробників.

"Це вже сталося. За минулі десять місяців в Україні проходили зйомки двох індійських фільмів, багато проектів заплановано на 2018 рік, і це також матиме великий вплив на збільшення потоку туристів з Індії в Україну", - переконаний Манодж Кумар Бхарті.

Фото: iStock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-