В Одесі туристів відправлять на пошуки котів

В Одесі туристів відправлять на пошуки котів

Укрінформ
Понад десяток скульптур котів з’явиться цьогоріч на вулицях Одеси. Арт-об’єкти ввійдуть до спеціальної «котячої карти» для селфі-мандрів туристів.

Про це йдеться в сюжеті НТН.

За словами автора проекту «Одеські котики» Тетяни Штикало, для створення скульптур автори підбирають матеріали, нецікаві для вандалів.

Поки що встановлено три скульптурні композиції, присвячені котячому населенню міста. Так, напередодні григоріанського Різдва на одних зі сходів під Тещиним мостом з’явилися два коти-сфінкси. Ще одного одеського кота поставили на Ланжероні (автор – Клим Степанов). Третій – "Кіт з тюлечкою" – прикрасив двір Одеського муніципального музею особистих колекцій Блещунова на Польській (автор – Аркадій Маршак).

Автори проекту обіцяють найближчим часом встановити статую легендарної кішки Базаріни, яка жила на одеському базарі і важила 15 кілограмів. Але найбільш відомим може стати кіт Жванецького Моріс. Цю скульптуру – "Кіт на портфелі" – планують встановити на підвіконні "Всесвітнього клубу одеситів".

Читайте також: Туристи отримають гумористичний путівник Одесою

За словами Тетяни Штикало, після того, як встановлять всі заплановані скульптури, буде створена "котяча карта", де позначать місця розміщення пам’ятників.

Арт-об’єкти створюються відповідно до проекту "Місто скульптур", який отримав фінансування в межах "Громадського бюджету".

Фото: odessa-life.od.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-