На Балі заборонять шуміти і вимкнуть інтернет

На Балі заборонять шуміти і вимкнуть інтернет

Укрінформ
Влада індонезійського острова Балі 17 березня вимкне мобільний інтернет. Такий захід зумовлено ​​релігійним святом - Днем тиші.

Добовий блекаут - з 6 ранку суботи за місцевим часом і до 6 ранку неділі - стосуватиметься як місцевих жителів, так і туристів, які на 24 години залишаться без можливості викласти селфі в соцмережі, повідомляє IBTimes.

Нієпі (початок індуїстського Нового року), відомий також як День тиші, балійці відзначають кожної весни в ніч молодого місяця. У цей день віряни повинні відмовитися від своїх справ і зайнятися саморефлексією. Всі магазини, бари, ресторани і навіть єдиний аеропорт на острові закриваються. Не можна шуміти і палити багаття. Туристи, як і місцеві жителі іншого віросповідання, зобов'язані дотримуватися правил, інакше їм доведеться мати справу з правоохоронцями.

Читайте також: Британський дайвер показав "пластиковий" океан

Балійці вважають, що в Нієпі довкола літають злі духи. Якщо не шуміти, духи вирішать, що острів безлюдний і залишать його.

Цьогоріч місцева влада звернулася до уряду Індонезії з проханням заборонити користування мобільним інтернетом. І вперше чиновники в Джакарті схвалили заборону, хоча минулого року подібне прохання було відхилено.

Фото: Tooris

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-