Порту запровадив туристичний податок

Порту запровадив туристичний податок

Укрінформ
Влада португальського міста Порту з березня запровадила спеціальний збір з мандрівників.

Усі туристи віком від 13 років заплатять додаткові 2 євро за кожну ніч перебування в готелях, гостьових будинках та інших ліцензованих туристичних апартаментах, повідомляє Portugal Resident.

Податок стягуватиметься у разі перебування до семи ночей поспіль. Від сплати збору звільнятимуться особи, які прибувають до Порту для лікування або на один день.

Очікується, що туристичний податок приноситиме місцевій скарбниці до шести мільйонів євро щорічно. Кошти спрямують на підтримку інфраструктури цього старовинного португальського міста, на яку впливає наплив туристів.

Читайте також: У Вільнюсі запровадять податок "на подушку"

Нагадаємо, що з 2015-го туристичний податок збирається в Лісабоні. Щоправда, там його сума становить лише 1 євро з людини.

З цієї причини готельєри Порту обурилися, назвавши податок в своєму місті "надмірним". На їхню думку, збір може відлякувати мандрівників, яких, як порівняти з Лісабоном, в Порту і так менше.

Зазначається, що минулий рік в Португалії став "історичним" за показниками заповнюваності готелів. Так, на Мадейрі вони становили 83%, в Лісабоні - 80%, а в Порту - 76%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-