У Мілані туристам покажуть таємне кладовище

У Мілані туристам покажуть таємне кладовище

Укрінформ
У Мілані відкрили новий туристичний маршрут "Шлях секретів", який знайомить з невідомими фактами з історії міста.

Як пише Milano Today, з 24 лютого 2018 року у гостей знаменитого італійського міста є чудова можливість опинитися в потаємних куточках Ка Гранда - одного з найбільших місцевих архітектурних комплексів, який було зведено в XV столітті. Спільний проект групи MilanoCard, що випускає карти туриста, і лікарні l'Ospedale Policlinico di Milano дає змогу зазирнути в раніше недоступні для відвідування Історичний архів та підземні поховання XVII століття.

В архіві зібрано десятки тисяч документів, які описують понад 600-річну історію міста й госпіталю. Тут можна побачити автографи відомих художників і письменників, листи і замітки лікарів того часу, заповіти, лікарняні карти і журнал, в якому записувалися всілякі моменти робочого і повсякденного життя цього місця. Відвідувачам також покажуть резолюції, що не дозволяли утримувати тварин на території Ка Гранда й забороняли повіям надавати послуги в лікарняних покоях.

Читайте також: Нетривіальний туризм: який має вигляд найзнаменитіший цвинтар світу

Кімнати, в яких зберігається архів, спочатку були призначені для засідань адміністративної ради лікарні, які проводилися до 1796 року. На особливу увагу заслуговує головна зала з її склепінчастим дахом із фресками, які створив у 1638 році художник Паоло Антоніо де Маестрі. Поруч з Історичним архівом під церковним склепом розташоване підземне кладовище Sepolcreto з останками близько 150 тисяч пацієнтів лікарні, які померли між 1637 і 1695 роками.

Зазначається, що завдяки цьому проекту туристам стала доступною величезна художня, історична та архітектурна спадщина.

Відправитися "Шляхом секретів" можна з вівторка по п'ятницю з 17:00 до 22:00, в суботу та неділю - з 15:00 до 22:00. Вартість повного квитка становить 12 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-