Нові ділянки карпатських лісів внесли до спадщини ЮНЕСКО

Нові ділянки карпатських лісів внесли до спадщини ЮНЕСКО

Укрінформ
У четвер, 25 січня, Міністерство екології та природних ресурсів України представить нові ділянки букових лісів і старовікових лісів Карпат, які увійшли до складу Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО. 

Про це повідомляється на офіційному сайті відомства. 

"Мова про ділянки, що охороняються, в національних природних парках "Зачарований край", "Синевир" та "Подільські Товтри" та природних заповідниках "Ґорґани" й "Розточчя", - йдеться в публікації.

В межах урочистої презентації, яка відбудеться на базі Карпатського біосферного заповідника, представники міністерства вручать організаціям, які відповідальні за збереження цих ділянок, відповідні сертифікати.

Читайте також: Мінекології дало Закарпаттю 53 мільйони на Музей лісу і сплаву

Варто зазначити, що природний об’єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО щодо збереження букових пралісів був створений 2007 року й містив лише ділянки України, що охороняються в Карпатському біосферному заповіднику, Ужанському національному природному парку та Словаччині. У 2011 році до нього приєднано ділянки з Німеччини, а 7 липня 2017-го додатково включено 63 ділянки букових лісів і старовікових лісів з 10 європейських країн. Серед останніх є 9 українських ділянок, що охороняються в національних природних парках "Синевир", "Зачарований край" і "Подільські Товтри" та природних заповідниках "Ґорґани" і "Розточчя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-