Мінекології дало Закарпаттю 53 мільйони на Музей лісу і сплаву

Мінекології дало Закарпаттю 53 мільйони на Музей лісу і сплаву

Укрінформ
Міністерство екології України виділило Закарпатській області 53,1 мільйона гривень на відновлення Музею лісу і сплаву на Чорній ріці в Міжгірському районі.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, інформує прес-служба ОДА.  

«Міністерство екології України виділило Закарпатській області 53,1 мільйона гривень на відновлення Музею лісу і сплаву на Чорній ріці в Міжгірському районі... Тендер проведений ще минулого року, роботи почнуться, як тільки дозволять погодні умови. Крім того, до місця розташування музею буде прокладена дорога з асфальтним покриттям. Сподіваємося, що відкриємо музей ще до кінця цього року», - сказав він.

Читайте також: Кам’янська Січ: на перехресті доріг, народів та епох

Як повідомляється, єдиний у Європі (і один із двох у світі) Музей лісу і сплаву в Міжгірському районі, який належить Мінекології і входить до Національного природного парку «Синевир», знаходиться в занедбаному стані й руйнується. Під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років музей зазнав значних пошкоджень, а у 2008 році обласна влада віддала його у комунальну власність. Унікальний об’єкт не дозволили приватизувати місцеві жителі та громадськість. Москаль через суд ініціював повернення музею на баланс Мінекології і таким чином зробив можливим фінансування відновлювальних робіт.

Фото: Закарпатська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-