Індія вирішила обмежити допуск туристів до Тадж-Махала

Індія вирішила обмежити допуск туристів до Тадж-Махала

Укрінформ
Влада Індії має намір найближчим часом обмежити доступ до однієї з найзнаменитіших архітектурних пам'яток країни - мавзолею Тадж-Махал в Агрі.

Як повідомляє Daily Nation, запропонований захід покликаний забезпечити збереження унікального пам'ятника коханню XVII століття. Його побудовано з білого мармуру, який стирається, забруднюється і пошкоджується численними відвідувачами. Тільки 2016-го їхня кількість становила 6,5 млн осіб, більшість - внутрішні туристи.

За словами місцевої влади, після введення обмеження максимальна кількість відвідувачів-індійців у Тадж-Махалі становитиме 40 тисяч осіб на день: зараз у вихідні і свята їхня кількість сягає 70 тисяч. На іноземних туристів нововведення не поширюватиметься. Іноземці платять за вхід до мавзолею 1000 рупій (близько 16 доларів), тоді як індійцям квиток обходиться в 40 рупій.

Читайте також: Пекінське Заборонене місто встановило рекорд відвідуваності

Тадж-Махал - мавзолей-мечеть на березі річки Джамна, побудований за наказом нащадка Тамерлана - падишаха Імперії Великих Моголів Шах-Джахана на згадку про дружину Мумтаз-Махал, яка померла під час пологів (пізніше тут був похований і сам Шах-Джахан).

Архітектура пам'ятника поєднує елементи індійського, персидського та арабського архітектурних стилів.

У 1983 році Тадж-Махал було визнано об'єктом Світової спадщини ЮНЕСКО і названо "перлиною мусульманського мистецтва Індії, одним із загальновизнаних шедеврів архітектурної спадщини, яким захоплюються в усьому світі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-