На Київщині з'явиться рекордна скульптура з іменними цеглинами

На Київщині з'явиться рекордна скульптура з іменними цеглинами

Укрінформ
У місті Біла Церква, що на Київщині, в районі перехрестя вулиці Шевченка та проспекту Князя Володимира спорудять скульптурну композицію "Шлях до соборності України" завдовжки 120 метрів. 

Відповідне рішення ухвалили депутати Білоцерківської міської ради депутати, повідомляє 04563.com.ua. 

Зазначається, що масштабний арт-об’єкт "Шлях до соборності України" відображатиме єднання. Він імітуватиме монолітну стіну із вирізаними силуетами фігур людей, які тримаються за руки як символ живого ланцюга єдності.

Скульптуру зведуть у кольорах державного прапору, в сучасному мозаїчному стилі з цеглин ручної роботи, кожна з яких матиме іменну символіку. Будь-хто матиме змогу замовити цеглинку зі своїм іменем й у такий спосіб стати частиною "Шляху до соборності України".

Читайте також: "Ворота душі": У Києві відкрили скульптури двох великих поетів України і Китаю

Очікується, що до проекту долучаться понад 50 тис. учасників. Скульптура стане однією з туристичних зон України. Крім того, Біла Церква зможе подати заявку до Книги рекордів Гіннесса на визнання арт-об'єкта найбільшим у світі й таким, у спорудженні якого взяла участь найбільша кількість жителів міста, громадських об’єднань, фондів, приватних компаній та ін.

Схожа скульптура вже є у Литві, її автором став литовський скульптор  Тадас Гутаускас. Він і здійснюватиме технічний нагляд за будівництвом стіни у Білій Церкві.

Зазначається, що бюджет міста фінансової участі у спорудженні скульптури не бере. Всі затрати на будівництво бере на себе організатор зведення монумента – громадська організація "Шлях до соборності України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-