Історичний Шаргород показали з нового ракурсу

Історичний Шаргород показали з нового ракурсу

Відео
Укрінформ
Проект Ukraїnеr, що прагне показати нову та різну Україну і розвинути внутрішній туризм, оприлюднив чергове аеровідео з експедиції Поділлям.

Цього разу в об’єктив безпілотника потрапив колишній цукровий завод у місті Шаргород на Вінниччині, який перетворюють на велику мистецьку резиденцію.

"У місті Шаргород поряд із архітектурними пам’ятками заклали процес перетворення цукрового заводу на арт-резиденцію. Подивіться на історичне місто Шаргород з нового ракурсу!", - ідеться в дописі на офіційній сторінці проекту в Facebook.

Шаргород – історичне місто на Поділлі, вулиці якого рясніють стародавніми будівлями. Тут збереглися залишки замку XVI ст. і мурована синагога фортечного типу.

У 1858 році Роман Адам Сангушко заклав тут цукровий завод, що став важливою економічною артерією регіону. Коли підприємство зупинилося, шаргородці викупили цукроварню з промисловими руїнами.

Читайте також: Полтавську архітектурну перлину показали з висоти пташиного польоту

У 2006 році будівлю заводу взялися переробляти під мистецький майданчик та провели фестиваль "Арт-Шаргород". З вагової зробили офіс та рецепцію, з токарного цеху – галерею та майстерню, а з електроцеху – міні-готель. Те, що мало стати пусткою, перетворилося на мистецьку резиденцію "Завод". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-