На Прикарпатті туристів відправлять у «Казковий ліс» з Бабою Ягою

На Прикарпатті туристів відправлять у «Казковий ліс» з Бабою Ягою

Фото
Укрінформ
На території Галицького національного природного парку, що в Івано-Франківській області, почне діяти «Казковий ліс» – ще одна нова екологоосвітня й туристична атракція.

Відкриття заплановано на середу, 3 січня 2018 року, повідомляє громадська організація «Еко-Галич» на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що в межах проекту «В гостях у Казки» споруджено 6 просторих вольєрів для соколів (розльоточних), сов і воронових птахів; зимівник для переважно хворих і культових тварин, стилізований під хатинку Чаклунки (прототип Баби Яги). Крім того, прокладено еколого-пізнавальний маршрут у старому казковому лісі – із "звіриною стежиною" (відтворено сліди 14 видів лісових звірів) та ігровим стендом "Пізнай тварину за шерстиною".

Мета проекту – створення умов утримання і реабілітації птахів, екологічна освіта (пізнання диких лісових звірів та їх слідів, а також формування у молодшого покоління лояльного ставлення до культових тварин – плазунів, земноводних, мишовидних, кажанів, павуків), – створення якісного та цікавого туристичного продукту.

Читайте також: Прикарпаття запросило туристів на екомаршрут уздовж водосховища

За інформацією організаторів, штатний працівник парку в ролі Чаклунки або Баби Яги вже готова до проведення екскурсій. Завітати до неї можна буде з 3 січня 2018 року в будь-який день з 9.00 до 16.00, попередивши заздалегідь про візит.

Заявка на цей проект перемогла у конкурсі "Громада своїми руками" (організовано АМЕР м. Бурштина).

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня на території Галицького національного природного парку відкрили новий екомаршрут «Вздовж водосховища – на Касову Гору». Він розпочинається біля Бурштинської ТЕС. Тут спеціально облаштували оглядовий майданчик, з якого відкривається мальовничий краєвид на водосховище. На цьому маршруті можна побачити безліч різноманітних водоплавних пернатих і навіть дослідити колонію рідкісних сірих чапель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-