Україна і Молдова спільно здійснюватимуть контроль на КПП

Україна і Молдова спільно здійснюватимуть контроль на КПП "Паланка"

Укрінформ
Україна і Республіка Молдова у вівторок, 19 грудня, запровадили спільний прикордонний та митний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та вантажів у пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» на території Молдови.

Про це повідомило посольство України в Республіці Молдова.

"При організації спільного контролю враховано найкращі європейські практики інтегрованого управління кордонами, передбачено втілення міжнародних принципів "єдиного вікна", "єдиної зупинки", вибіркової перевірки транспортних засобів та товарів, що дає змогу вдвічі скоротити час на здійснення прикордонного і митного оформлення", - йдеться у повідомленні.

Крім того, дано старт спільному патрулюванню центральної ділянки українсько-молдовського кордону прикордонниками двох країн.

У посольстві переконані, що спільна робота у пунктах пропуску та на лінії кордону дасть змогу створити комфортні умови для громадян, підвищити ефективність боротьби з транскордонною злочинністю, а також сприятиме зміцненню довіри між Україною та Молдовою.

Читайте також: На кордоні з Молдовою викрили міжнародну банду контрабандистів

Спільний контроль запроваджено на виконання домовленостей прем'єр-міністрів України та Молдови, відповідно до Дорожньої карти розвитку українсько-молдовського співробітництва на 2017 рік.

Проект реалізується за фінансової підтримки ЄС і Програми Розвитку ООН згідно з положеннями Угод про асоціацію України і Молдови з ЄС.

Фото: moldova.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-