У Дніпрі відкрили пам’ятний знак

У Дніпрі відкрили пам’ятний знак "Ретро трамвай"

Фото
Укрінформ
Комунальне підприємство "Дніпроелектротранс" відновило трамвайний вагон, який курсував коліями цього міста понад 100 років тому.

Таким подарунком відзначили у Дніпрі 120 років трамваю і 70 років тролейбусного руху в місті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він дійсно колись був у робочому стані, зараз це макет, але ми намагались його відновити максимально наближено до того часу. Це музейний ретро-експонат модель МАN 1897 року, який зроблено спеціалістами нашого КП за архівними документами та кресленнями. Таких ретро-травмаїв в Україні лише чотири. Всередині розмістили старі фотографії з розвитку електротранспортної мережі, відновлена система управління та оповіщення, яка існувала в таких вагонах 100 років тому", - зазначив директор КП "Дніпровський електротранспорт" Володимир Кобець.

На його думку, цей вагон стане ще однією екскурсійною локацією для туристів у Дніпрі.

Наразі рухомий склад КП "Дніпроелектротранс" налічує до 200 вагонів.

У 1897 році Катеринослав (нині – Дніпро) після Києва і Нижнього Новгорода став третім містом, де було відкрито рух електричного трамваю.

Відкриття пам'ятного знаку «Ретро трамвай» / Фото: М'якшиков Микола. Укрінформ

14 (27) червня шість зелених вагончиків фірми ГАНС і К почали рух по головній магістральної лінії від залізничного вокзалу по проспекту до Соборної площі з інтервалом в 15 хвилин. Лінія називалася "Вокзал – Соборна". Згодом чотири вагончики курсували від пристані до Великої Базарної. Лінія мала назву "Пристань – Базарна". Ще чотири - на лінії "Вокзал – Йорданська".

Відомо, що наплив публіки був таким, що довелося збільшити кількість вагонів. З наявних двадцяти шести трамваїв на лінію випустили двадцять один. До кінця того року було перевезено два мільйони людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-