Новий маршрут запропонує туристам спробувати Карпати на смак

Новий маршрут запропонує туристам спробувати Карпати на смак

Укрінформ
В Івано-Франківську готуються провести "круглий стіл" за участю місцевих виробників екопродукції, підприємств та турфірм, які долучаться до нового гастрономічного маршруту "Смак українських Карпат".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

"Наступного року, у другій половині січня, ми плануємо організувати "круглий стіл" за участю обласних турфірм, підприємств  та виробників екопродукції, які зможуть долучитись до гастрономічного маршруту "Смак українських Карпат". Йдеться не лише про те, що туристи на власні очі зможуть побачити, як виробляють продукцію в Карпатах, але й посмакувати її та взяти участь у майстер-класах", - повідомив Передерко.

Відомо, що новий туристичний маршрут має зацікавити туристів-гурманів, які прагнуть пізнати карпатські делікатеси, виготовлені у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. За задумом розробників, гастрономічний маршрут не лише запропонує гостям Карпат популярні міста з їхнім колоритом, палацами та замками, музеями й фестивалями, але й передбачить візити на окремі підприємства, які можуть познайомити з традиціями виробництва, технологіями і смаком тутешніх продуктів.

Читайте також: Дністровський каньйон і гастрономічний туризм: Прикарпаття назвало пріоритети на 2018-й

Поки маршрут "Смак українських Карпат" прокладають через село Нижнє Гусне (сироварня "Еко-Газда") - Львівщина, села Нижнє Селище (Селиська сироварня, екоферма "Зелений Гай"), Нижня Апша (ферма "Розтока") - Закарпаття, села Микуличин (ферма "Зелений Яр"), Спас (кооператив "Чиста флора"), Середній Угринів (господарство ТМ "Кузишин"), м. Долина (ферма "Еко Карпати") – Івано-Франківщина.

Зараз триває робота зі збільшення кількості господарств та закладів громадського харчування для розширення гастрономічних пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-