На Рівненщині мандруватимуть

На Рівненщині мандруватимуть "забутим континентом"

Укрінформ
Туристичний путівник "Shtetl Routes. Мандрівки забутим континентом" презентують у четвер, 7 грудня, в Рівному.

Про це повідомляє місцевий ресурс RvNews.

"Основними темами презентації будуть огляд результатів проекту "Shtetl Routes. Об’єкти єврейської культурної спадщини в транскордонному туризмі" програми транскордонного співробітництва "Польща – Білорусь – Україна – 2007-2013", дискусії про феномен штетла Східної Європи, зокрема, на Волині", – йдеться в публікації.

За словами координатора проекту Еміля Маюка, його мета – розроблення матеріалів та інструментів на основі єврейської історичної спадщини, які будуть успішно використовуватися в галузі туризму й місцевого розвитку.

Читайте також: У Рівному облаштують інфоцентр для туристів

Як стверджують краєзнавці, така проблематика актуальна для східних повітів Польщі та західних областей України і Білорусі. Атракції цих регіонів маловідомі як потенційним туристам, так і місцевим жителям. Насправді ж, за словами науковців, багато євреїв з усього світу мають своє коріння на цій землі і значна їхня частка охоче б відвідали місця походження предків – місцеві культурні ландшафти – штетли. Це унікальний тип містечок, в яких жили євреї та християни різних національностей.

Фото: shtetlroutes.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-