У Рівному облаштують інфоцентр для туристів

У Рівному облаштують інфоцентр для туристів

Укрінформ
Із бюджету Рівного виділили 150 тисяч гривень для встановлення туристично-інформаційного пункту. 

Як заявив начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко, цьогоріч встановлять відповідну металоконструкцію зі склом поблизу пам’ятника Марії Несвицькій, а за її наповнення візьмуться наступного року, повідомляє "РадіоТрек".

За словами Максименка, щоб виготовити малу архітектурну форму туристично-інформаційного центру, в міськраді вивчали, який вигляд мають такі споруди за кордоном. 

"За нашими планами, якщо впораються майстри, які виконують цю роботу, він (туристичний інформаційний центр – ред.) не має випадати сильно з канви інформаційних центрів всього світу. Тобто це має бути МАФ, де зручно отримати консультацію, допомогу для туриста", - зазначив начальник міського управління культури і туризму.

На споруді буде встановлено велику ознакувальну літеру "І". Прозорість зробить пункт помітним як з проїжджої частини, так і з тротуару.

Читайте також: У «місті десяти церков» на Рівненщині відкрили інфоцентр для туристів

У міськраді зазначають, що інформаційно-туристичний центр буде створено в межах концепції розвитку туризму в місті. Він стане частиною реалізації проекту громадського бюджету "Від мамонтів до Рівного", яким передбачено встановлення вказівників, табличок на кожній історичній будівлі, складання туристичних маршрутів по місту.

"Це 21 стовп, це 130 табличок, це невеличкі колони на місці зруйнованих уже пам'яток, яких не існує, як-от театр Зафрана, німецька кірха для баптистів-євангелістів, яка стояла біля Клима Савура", - зауважив Максименко.

Нагадаємо, на Рівненщині вже діє п'ять туристичних інформаційних центрів. Зокрема, такі офіси працюють в містах Острог, Сарни, Дубно, Корець і селищі міського типу Володимирець.

Фото: ogo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-