На Харківщині в музеї Григорія Сковороди підняли прапори країн Європи

На Харківщині в музеї Григорія Сковороди підняли прапори країн Європи

Укрінформ
Прапори країн Європи, де свого часу побував великий український філософ, поет, педагог Григорій Сковорода, підняли біля його музею у Харківській області.

Як повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу, на спеціально обладнаній алеї "Європейське коло" на території Національного літературно-меморіального музею Сковороди, майорять прапори Італії, Австрії, Польщі, Угорщини, Словаччини та Німеччини.

У приуроченій до 295-річчя з дня народження Сковороди церемонії підняття прапорів (центральне місце відведене прапору України як країні-організатору церемонії) взяли участь до ста представників влади Харкова і області, працівники сфери науки, культури і туризму, у тому числі з сусідньої Полтавської області, звідки родом Сковорода, а також іноземні гості.

"Алея прапорів країн ЄС символічно відтворює віхи життєвого шляху Григорія Сковороди, який в 1745 році почав пізнавати світ, подорожуючи дорогами Європи. Там він спілкувався з вченими людьми, які збагатили його інтелектуально, дали необхідні знання і досвід, які він потім повернув людям у своїй творчості", - відзначила директор музею, заслужений працівник культури України Наталя Міцай.

Читайте також: Над затопленими селами Переяславщини хочуть відкрити панорамний майданчик

У рамках церемонії покладено квіти до прапора України. Квіти покладено до могили Сковороди на території музейного комплексу. Біля могили пролунали вірші і байки Сковороди у виконанні шанувальників його творчості. Образу Сковороди присвячена і виставка робіт групи харківських художників з творчого об'єднання "Буріме", яка відкрилася в Арт-коморі на території музею.

Також в музеї відбулася стратегічна сесія "Хто добре загорівся, той добре почав", де обговорювалися пропозиції щодо святкування 300-річчя з дня народження Сковороди у 2022 році.

Проект святкування "Сковорода-300", як стало відомо, буде поданий на затвердження Верховної Ради і Кабміну України. Мета святкування - популяризація ідей філософа в Україні і за її межами через видання його книг, підготовку фільмів, теле- і радіопередач, фестивалів і художніх пленеров, театральних прем'єр, наукових конференцій, міжнародних Сковородинівських читань, нових туристичних маршрутів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-