Над затопленими селами Переяславщини хочуть відкрити панорамний майданчик

Над затопленими селами Переяславщини хочуть відкрити панорамний майданчик

Укрінформ
Дніпровська тераса біля села Циблі, з якої відкривається панорама затоплених Канівським водосховищем територій, може стати місцем спорудження панорамного майданчика, що привабить туристів. 

Про це повідомляє «Вісник Переяславщини».

«У селі Циблі на Київщині відбулася інформаційно-просвітницька акція «Переяславська Венеція», приурочена до Всесвітнього дня географічних інформаційних систем. Захід розпочався з екскурсії визначними місцями Переяславщини. Основною локацією стала Дніпровська тераса біля села Циблі (поруч із електропідстанцією), з якої відкривається панорама затоплених територій. За задумом організаторів, ця зона може стати місцем спорудження панорамного майданчика, а відтак привабить туристів. Організатори розробили карту для майбутньої туристичної локації», - йдеться у повідомленні.

За словами голови громадської ініціативи «Корінь нації» Миколи Богатиря, на карті позначені навколишні визначні об’єкти – сучасні й затоплені.

Читайте також: Пам’ятники Вінниці "заговорять" з туристами

«У планах – знайти кошти і зробити цю карту в форматі тривимірного зображення або художнього картографування, щоб турист, глянувши на неї, міг усе зрозуміти навіть без допомоги екскурсовода. Поруч з панорамним майданчиком – руїни затопленої церкви Іллі Пророка. А на пагорбі навпроти церкви стоїть старий козацький хрест. Ввечері звідси добре видно, як світиться Канів. Вправні гіди зможуть проводити понад годинні екскурсії. Доречно було б встановити на цьому місці пам’ятний знак затопленим селам Переяславщини, можливо, й пам’ятник Тарасу Шевченку, який тут дуже плідно працював», – зазначив він.

Також у межах заходу учасники акції побачили описані Кобзарем Трибратні могили в селі Стовп’яги, березу-тризуб у Дем’янцях, пам’ятний знак козацькому отаману Тарасу Федоровичу (Трясилу) на Борисівському полі, де відбулася переможна битва з поляками, описана Шевченком у поемі «Тарасова ніч», давньоруський форт-поселення «Сковорода» в селі Вінинці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-