Пам’ятники Вінниці

Пам’ятники Вінниці "заговорять" з туристами

Укрінформ
Туристичний мобільний додаток, який дасть змогу туристам і містянам самостійно вивчати пам’ятки Вінниці, планують презентувати у квітні 2018 року.

Рішення про фінансування проекту ухвалили під час чергової сесії Вінницької міської ради, повідомляє Vежа.

Зазначається, що сам додаток розробить одна з місцевих IT-компаній, а за інформаційне наповнення візьметься КП "Центр історії Вінниці". Зараз планується створити таку програму лише для Android.

За словами голови Центру історії Вінниці Олександра Федоришена, додаток стане своєрідним навігатором-гідом найцікавішими місцями Вінниці, а також матиме оригінальний функціонал, який в майбутньому дасть змогу його монетизувати.

Читайте також: Черкасами проляже «розумний» туристичний маршрут

"Кожна вінницька пам’ятка матиме спеціальний QR-код, за допомогою якого користувач безкоштовно зможе встановити собі цей додаток на смартфон. Окрім навігації по "класичних" туристичних місцях, в додаток згодом будуть додані "місця гостинності": готелі та ресторани, де турист зможе відпочити", – зазначив Федоришин.

Робоча назва проекту – "Два дні у Вінниці". Автори ідеї говорять, що йдеться саме про важливу проблему туристичної Вінниці: наявність великої кількості екскурсантів, які приїздять до міста лише на день, і дефіцит туристів, які могли би залишитися у Вінниці на два дні. Такий додаток, упевнені його розробники, зможе показати гостям більш насичену й привабливу туристичну Вінницю та спонукати їх залишитися в місті на довше.

Читайте також: Туристів у Вінниці кататимуть на козацькому човні

"Окрім того, готуємо ще й деякі сюрпризи: наприклад, завдяки додатку деякі пам’ятники Вінниці зможуть "поговорити" з туристом", – анонсував Федоришен. Водночас він не уточнив, як це відбуватиметься на практиці.

Вартість реалізації проекту становить 253 тисячі гривень, левова частка коштів піде саме на IT-частину. Представлять додаток до початку нового туристичного сезону в квітні наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-