Туристів у Вінниці кататимуть на козацькому човні

Туристів у Вінниці кататимуть на козацькому човні

Укрінформ
У Вінниці презентували зменшену копію майбутнього дерев'яного козацького корабля, будівництво якого розпочали наприкінці вересня.

Спустити судно, вартість якого становитиме 12,6 млн грн, на воду планують у травні 2018 року, повідомляє "Місто".

"Ідея, щоб у Вінниці була родзинка – кораблебудування. У 2011 році я був у Норвегії і бачив, як з порту вирушали 100 дерев`яних кораблів. Почав вивчати цю тему, і виявилось, що є така тема, як новобуд – коли за старими кресленнями будують кораблі. Звідси виникла ідея будувати корабель у Вінниці. Назви ще немає. Цікаво, як вінничани відреагують і яку оберуть", – розповів ініціатор проекту Анатолій Оболонський.

Зазначається, що довжина судна становитиме 14 метрів, воно вміщатиме 30 пасажирів і 5 членів екіпажу. На кораблі, створеному з дуба, будуть весла, вітрила, гармати, щоб максимально наблизити його вигляд до козацького човна.

Читайте також: Вінничани вперше влаштують фест вуличної їжі

Прототипом майбутньої нової туристичної атракції стало 300-річне судно козаків, уцілілу половину якого підняли з дна Дніпра на Хортиці. Однак, на відміну від "прадіда", на копії стоятиме мотор.

Будувати корабель Анатолію Оболонському допомагає його друг Леонід Короленко. Він вважає, що Вінницька область має великий туристичний потенціал, і козацький корабель може дати цьому поштовх.

"Дуже красивий Буг, Анталія відпочиває із нашим потенціалом. Тільки трохи докласти людських зусиль туди. Зараз роблю кіль - на ньому тримається увесь корабель. Робимо 14 метрів. Дерево стільки не росте, частини з'єднуються", - зауважив Короленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-