Від початку року Єгипет відвідали 650 тисяч українських туристів

Від початку року Єгипет відвідали 650 тисяч українських туристів

Укрінформ
Єгипет за 10 місяців цього року відвідали 650 тис. українців,  попри рекомендації Міністерства закордонних справ України утриматися від подорожей до цієї країни у зв'язку з активізацією радикальних терористичних угруповань.

Про це у відповіді на запит Укрінформу повідомили у прес-службі МЗС України.

«Станом на сьогодні українським громадянам наполегливо рекомендується утриматися від будь-яких поїздок до Арабської Республіки Єгипет, у тому числі з туристичною метою, протягом дії в державі надзвичайного стану. Проте, незважаючи на згадані рекомендації, протягом 10 місяців 2017 року Єгипет відвідало 650 тис. громадян України», - підкреслили у прес-службі.

Як зазначили в МЗС, згадані застереження викликані суттєвою активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи ІДІЛ, які все частіше спрямовують терористичні акти проти цивільних осіб, враховуючи їх релігійну приналежність.

Водночас, як наголошують у посольстві Єгипту в Україні, причин для занепокоєння та зміни туристичних уподобань немає. Як розповів Укрінформу Надзвичайний і Повноважний Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін М. Алі, надзвичайний стан не має стати перешкодою для відвідування цієї країни українськими туристами.

Читайте також: Не з лякливих: попит українців на відпочинок у Єгипті збільшився вдвічі

«Надзвичайний стан, введений та продовжений парламентом Єгипту, скоріше сприяє підвищенню безпеки, ніж працює проти неї. Його введення є загальною та логічною процедурою, до якої вдаються інші держави, в Європі та за її межами, у подібних ситуаціях, що не загрожує туристичним рекомендаціям», - зазначив дипломат.

За його словами, туристичний потік з України до Єгипту продовжує активно зростати.

«З огляду на існуючі високі стандарти безпеки та безпеки в Єгипті, український туризм до Єгипту збільшився в порівнянні з минулим роком більш ніж в два рази і постійно зростає. За перші шість місяців поточного року понад 376 тис. українських туристів відвідали єгипетські курорти порівняно з 176 тис. у той самий період минулого року. Кількість туристичних ночей, які проводиться в Єгипті, також збільшилась більш ніж у три рази», - додав він.

Посол відзначив, що Україна та Єгипет мають посилити співпрацю у сферах туризму та бізнесу.

Читайте також: У піраміді Хеопса знайшли потаємну кімнату

За словами директора департаменту продукту та операційної діяльності туристичного оператора TUI Ukraine Серкана Айдеміра, наразі відпочинок українських туристів у Єгипті проходить спокійно, а готелі забезпечують високий рівень безпеки.

Єгипетський парламент в жовтні ухвалив рішення про чергове продовження в країні надзвичайного стану на три місяці, у зв'язку з чим Міністерство закордонних справ України закликало громадян утриматися від поїздок до Єгипту протягом дії НС.

Як повідомляв Укрінформ, посилаючись на інформацію одного з українських туроператорів, незважаючи на прийняте єгипетською владою рішення про продовження надзвичайного стану в країні, попит українських туристів на відпочинок в цій країні зріс удвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-