Литовський замок самогубців

Литовський замок самогубців "вийшов" з-під землі

Укрінформ
На Більоняйському кургані в Шилальському районі Литви археологи виявили замок Піленай, який було спалено під час облоги хрестоносцями 1336 року.

Про це повідомляє BaltNews.lt.

"Мета розкопок спочатку була досить скромною – подивитися, до якого періоду належить курган і пошукати будь-які відомості, які могли б підтвердити або спростувати гіпотезу про розташування там Піленая. А зараз ми знаходимо там весь, спалений, але досить добре законсервований жемайтійського замок. Найімовірніше, XIV століття ", - сказав науковець Клайпедського університету доктор наук Гінтаутас Забела.

Зазначається, що залишки замку знайдено на метровій глибині. Виявлено спалені кістки, зерно, ремісничі вироби XIII-XIV століть.

Читайте також: У Туреччині знайшли ймовірну могилу Санта-Клауса

Археологічні знахідки ще будуть досліджувати фахівці. Однак, за словами доктора Забели, зібрані дані з великою ймовірністю свідчать про те, що знайдений замок - саме Піленай.

Згідно з історичними джерелами, на початку 1336 року хрестоносці напали на замок Піленай і взяли його в облогу. Коли жителі зрозуміли, що програш неминучий, спалили замок, знищивши майно, а потім наклали на себе руки. За хронікою Тевтонського ордена, в замку на той момент проживало близько 4000 осіб, серед яких були люди похилого віку, жінки й діти.

Досі точне місце замка Піленай було невідомо, вчені не оскаржували лише той факт, що він розташовувався в Жемайтії (етнографічний район на північному заході сучасної Литви).

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-