В Одесі підбили підсумки курортного сезону – попрощаються з 18 орендарями

В Одесі підбили підсумки курортного сезону – попрощаються з 18 орендарями

Укрінформ
Упродовж березня - червня більшість орендаторів берегозахисних споруд (пляжів) Одеси подбали про поліпшення умов літнього відпочинку мешканців та гостей міста, в тому числі осіб з обмеженими можливостями. Однак при цьому скоротився обсяг територій, де мали бути зони безкоштовних послуг.

Про це сьогодні йшлося на підсумковій нараді в мерії, на якій звітували очільники управління інженерного захисту території та департаменту екології та розвитку рекреаційних зон міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При перевірках правил експлуатації берегозахисних споруд та їх обладнання встановлено, що багато хто з орендарів пляжів не виконував договірні зобов'язання про надання 30% території пляжу під зону безкоштовних послуг. Замість третини території, передбаченої договором, надавали відпочивальникам безплатно удвоє менше. А деякі орендарі, зокрема, ВАТ "Форекстін" і ВАТ "ПКД", що господарювали на пляжі 10-ї станції Фонтану та "Отрада", взагалі не надали під вільні послуги жодного квадратного метра території", - зазначив очільник управління інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Геннадій Мірошниченко.

Читайте також: Море, сонце і... вино

За його словами, більшість з орендарів - усього їх 41 - сумлінно виконували договірні зобов'язання перед міськрадою. Водночас встановлено, що 18 підприємств-орендарів грубо порушували правила експлуатації та обладнання пляжних зон, що зумовило подачу до суду позовів з боку прокуратури в інтересах управління інженерного захисту території та розвитку узбережжя про розірвання з ними договорів оренди.

Як додав посадовець, зараз фахівці управління спільно з депутатами і громадськими активістами внесли зміни до "Правил експлуатації берегозахисних зон міста". Передбачено відповідальність орендарів за надання менше третини пляжних зон під вільні послуги, за неналежне обладнання територій  (встановлення рятувальних вишок і медпунктів, забезпечення водолазного обстеження пляжів тощо).

Читайте також: Тилігул. Лиман, солоніший за Чорне море

Це дасть змогу поліпшити умови відпочинку і наростити надходження від оренди до міськбюджету-2018. "Якщо в цьому році очікуємо отримати за цією статтею вісім з половиною мільйонів гривень, то в наступному не менше 10 мільйонів", - додав Мірошниченко.

У свою чергу, в.о. директора департаменту екології та розвитку рекреаційних зон міськради Валентина Дацюк констатувала, що цього року Службою порятунку врятовано під час морського купання біля пляжах Одеси 1236 осіб, значно менше було фатальних випадків на воді.

За її словами, до наступного курортного сезону намічено здійснити реконструкцію спеціалізованих пляжів на 11-й станції Великого Фонтану і в Лузанівці. Конкурс на кращий проект кошторисом 2 мільйони 800 тисяч гривень вже оголошено, фахівці доопрацьовують проект з урахуванням побажань членів товариств людей з обмеженими можливостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-