В Ужгороді з'явилася

В Ужгороді з'явилася "зіркова" бусоль для туристів

Укрінформ
В обласному центрі Закарпаття відкрили новий туристичний вказівник – стаціонарний геознак-бусоль, який за формою схожий на зірку.

Нову атракцію виготовили з чорного металу ковалі Степан Руснак і Роман Мурник, повідомляє Uzhinform.

"Це той вказівник, який уже давно мав бути в Ужгороді – у формі бусолі. Він має кілька важливих моментів: по-перше, статичний знак, вказує напрямки сторін світу; по-друге, на ньому написано, де розташовуються північний і південний полюси, екватор, нульовий меридіан і відстані до них. Всередині вмонтований бронзовий знак герба Закарпаття – ведмедик, яким маркуємо родзинки і цікавинки області й Ужгорода", – розповів голова Регіональної туристичної організації Закарпаття Федір Шандор.

Читайте також: Мініатюрний дротовий телефон встановили в Ужгороді

Відкритий туристичний вказівник – практичний подарунок Ужгороду до дня народження. Також він є навчальною зоною з географії для школярів міста. Бусоль – це геодезичний прилад для вимірювання магнітних азимутів, румбів та внутрішніх кутів, а також вказує напрям до магнітного меридіану.

Крім того, автори проекту наразі чекають від міської ради дозвіл на встановлення поруч спеціалізованого ліхтаря, завдяки якому геознак можна буде знайти і вночі, а також облаштують поруч так звану "meeting point" – точку  зустрічі туристів.

Фото: Федір Шандор/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-