Харків запускає «розумні» маршрути для покоління Z

Харків запускає «розумні» маршрути для покоління Z

Укрінформ
У Харкові відбувся запуск нового туристичного проекту «Жива історія Харкова для молоді покоління Z», який заплановано облаштувати QR-кодами. 

Перший маршрут у межах циклу отримав назву «Харків розважальний», його пройшли 30 дітей та їхні батьки, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Як зауважила начальник відділу департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська, серед учасників були вихованці дитячого будинку сімейного типу «Відрадне» і кілька дітей з обмеженими можливостями. Щоб пройти маршрут, потрібно було виконати різні нескладні завдання. Наприклад, біля водної гірки «Майя» слід було відгадати, що пов'язує Харків з цієї стародавньою цивілізацією, а біля американських гірок - відповісти на питання з історії США.

Читайте також: Кам'янець драйвуватиме разом із туристами

«Саме харків'янин розгадав письмена Майя. Завдяки таким завданням діти запам'ятали багато нових історичних фактів, краще пізнали парк. Допомагали їм агенти, які стояли в різних зонах парку, але в листопаді ми плануємо встановити на десяти об'єктах QR-код з усією необхідною інформацією. Їх зможуть прочитати і діти з обмеженими можливостями. Таблички з QR-кодами будуть розміщені невисоко, і інформація на них буде продубльована шрифтом Брайля», - сказала Згурська.

Також харків'яни і гості міста незабаром зможуть пройти такі маршрути, як «Невідомий Харків», «Харків архітектурний» та «Харків науковий». Участь в них буде безкоштовною. Займатиметься проектом міський туристично-інформаційний центр. Також нові QR-коди з інформацією планують встановити на Держпромі і Будинку зі шпилем.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-