Пасажири Air Berlin не можуть вилетіти через страйк пілотів

Пасажири Air Berlin не можуть вилетіти через страйк пілотів

Укрінформ
Пілоти збанкрутілого німецького авіаперевізника Air Berlin у вівторок, 12 вересня, без попередження не вийшли на роботу, залишивши тисячі пасажирів без можливості вилетіти відповідно до придбаних квитків.

Про це повідомляє Bild.

«Вранці вівторка багато рейсів Air Berlin не виконуються. Вже постраждали кілька тисяч пасажирів зі 191 рейсу, далі таких буде більше», - йдеться в повідомленні.

Не літають літаки з Берлінського аеропорту «Тегель», скасовано частину рейсів з Дюссельдорфа і Франкфурта. Крім внутрішніх рейсів, страйк зачепив також рейси на Майорку, до Цюріха, Стокгольма і Відня.

На землі залишилися майже всі літаки другого за величиною німецького перевізника, а також 42 машини, які використовують бюджетні «дочки» Lufthansa – Eurowings і Austrian. Причина – протест пілотів проти дій керівництва концерну. Вони незадоволені планами зміни власника. Напередодні керівництво перервало переговори з потенційним покупцем збанкрутілого перевізника про передачу йому 1200 пілотів Air Berlin.

Читайте також: В аеропорту Франкфурта розпилили сльозогінний газ, шестеро постраждалих

Коли пілоти і бортовий персонал повернуться на свої робочі місця – поки не зрозуміло.

Як повідомляв Укрінформ, друга за величиною авіакомпанія ФРН Air Berlin оголосила про банкрутство в середині серпня, але завдяки проміжному кредиту федерального уряду розміром 150 млн євро обіцяла продовжити виконувати свої зобов'язання перед пасажирами впродовж трьох місяців. Зараз ведуться переговори про продаж із декількома зацікавленими компаніями, в першу чергу з Lufthansa.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-