Кам'янець-Подільский запропонує туристам перевірених гідів

Кам'янець-Подільский запропонує туристам перевірених гідів

Укрінформ
У Кам'янці-Подільському буде створено офіційний список кваліфікованих гідів та екскурсоводів, рекомендованих туристам для проведення екскурсій по місту.

Як заявила завідувач відділу туризму департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради Олеся Лукашова, всім гідам міста запропонували пройти співбесіду для визначення їх кваліфікаційного рівня, повідомляє Zruchno.Travel.

"Дуже багато екскурсоводів надають неякісні послуги, тобто туристи чують про все, тільки не про історію Кам’янця-Подільського, не про історію нашого міста. Тому, прислухавшись до відгуків туристів, які приїжджають до нас, ми вирішили провести співбесіди гідів і гідів-екскурсоводів, які проводять екскурсії по Кам’янцю-Подільському", – пояснила Лукашова.

Вона зазначила, що щодо діяльності екскурсоводів фактично відсутня законодавча база, тому доводиться шукати інші методи роботи для поліпшення якості обслуговування туристів.

Читайте також: Кам’янець-Подільська фортеця засяє по-новому

"Ми хочемо зробити спеціальний список екскурсоводів та гідів, яких ми рекомендуємо нашим гостям. Цей список буде розміщений на сайті міської ради Кам’янця-Подільського, а також на стійках готелів міста. Тільки ті екскурсоводи, які пройдуть співбесіду, отримають від нас рекламу і рекомендації. Це буде вигідно для всіх", – додала Лукашова.

За словами заввідділу туризму міськради, вже створено робочу групу, до складу якої увійшли фахівці в галузі історії та індустрії гостинності, які будуть не тільки визначати рівень кваліфікації екскурсоводів, але й складатимуть програми для підвищення рівня знань екскурсоводів Кам’янця-Подільського.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському з’явився сад скульптур

Для того, щоб увійти до списку рекомендованих екскурсоводів, необхідно подати заяву до міськради і пройти співбесіду на рівень кваліфікації, а потім прослухати лекції від Національного історико-архітектурного заповідника "Кам’янець". Також передбачено майстер-класи і короткі підготовчі курси, присвячені історії міста.

Кам’янець-Подільська міська рада планує офіційно представити "білий список" рекомендованих гідів до Дня туризму 27 вересня, після чого гості міста зможуть оцінити якість їхніх екскурсій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-