Новий веломаршрут приведе туристів до бурштинових копалень

Новий веломаршрут приведе туристів до бурштинових копалень

Укрінформ
Новий велосипедний туристично-оздоровчий маршрут запропонує туристам відвідати бурштинові копальні Рівненської області.

Про це повідомляє портал "7 Днів".

"Клесівська територіальна громада, що в Сарненському районі, розробляє велосипедний туристично-оздоровчий маршрут, який буде позначений на туристичній карті Рівненщини. Потрібно ж якось перетворити наш негатив на позитив. Окремі іноземці вже виявили бажання побачити все на власні очі. Таким чином вони підказали нам ідею з прокладенням велосипедного маршруту. Чому це буде саме веломаршрут? Бо це здорово. До того ж спробуйте-но проїхатись по тому "місячному" пейзажу іншим транспортом! Я вже заохочую клесівців задуматись про відкриття міні-готелів і готуватися до прийому туристів", - розповідає клесівський селищний голова Василь Гринник, маючи на увазі місцеві реалії –понівечену землю в місцях видобутку бурштину, які залишили після себе незаконні старателі, і яка нагадує тепер місячну поверхню.

Читайте також: У парку "Ніжинський" створили 29-кілометровий веломаршрут

Для тих, кого цікавить волинський край, маршрут буде надзвичайно цікавий ще й тим, що він проляже через лісництво.

А чого тільки вартий клесівський "Версаль" – унікальний дендропарк на території тамтешнього лісництва з безліччю зелених скульптур.

Читайте також: На Рівненщині візуалізують вузькоколійку та бурштин

Багатьох вабить і Коплище – природна водойма глибиною до 36 метрів на місці колишнього кар’єру часів панської Польщі. Вода в ньому блакитного кольору. Навіть раки, які там водяться, мають блакитний відтінок. У воді є гліцерин, то вона цілюща: швидко гоїть рани на шкірі. В обрамленні скал і альтанок водойма буквально зачаровує зір.

Усе це і зможуть побачити туристи, мандруючи на велосипедах цим природним куточком Рівненщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-