У Батурині можна стати

У Батурині можна стати "помічником" гетьмана

Фото
Укрінформ
Від травня у Цитаделі Батуринської фортеці Національного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця" оселилися воскові фігури гетьманів Дем’яна Ігнатовича, Івана Мазепи та Пилипа Орлика.

Реконструйовані інтер’єри робочого приміщення гетьманської канцелярії в Гетьманському будинку – єдині в Україні та світі. Саме в таких умовах вершили державні справи керівники Української козацької держави. Відтепер же опинитися в них можуть всі охочі, серед них – і фотокореспондент Укрінформу.

Гетьманський будинок на Цитаделі був політичним центром гетьманської столиці України. Тут концентрувалися сили Війська Запорозького. А гетьмани, господарі будинку, були уособленням і цементуючим елементом всієї української нації, силою і волею українського народу. Тож реалістичні воскові фігури гетьманів Дем’яна Ігнатовича, Івана Мазепи та Пилипа Орлика стали центром експозиції, що оживляє її.

Перша у всеукраїнській практиці наукова реконструкція зовнішності українських гетьманів стала результатом роботи колективу заповідника у тісній співпраці з науковцями Сергієм Павленком, Ольгою Ковалевською, Тетяною Таїровою-Яковлевою.  Воскові фігури за меценатські кошти виготовила група митців під керівництвом Олексія Сажина.

У планах розвитку експозиції Гетьманського будинку – відкриття до цьогорічного Дня Незалежності України ще однієї кімнати, присвяченої гетьманам Івану Самойловичу та Петру Дорошенку.

Фото: Віктор Кошмал/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-