У Мехіко археологи розкопали легендарну вежу з черепів

У Мехіко археологи розкопали легендарну вежу з черепів

Укрінформ
Фахівці Національного інституту антропології та історії Мексики виявили у столиці країни вежу ацтеків з черепів, яка містить чоловічі, жіночі та дитячі останки.

Про це пише ВВС Україна.

"Вежу з 676 черепів виявили біля стародавнього храму Темпл Майор, також відомого як піраміда Уїцилопочтлі - верховного бога ацтеків. Однак фахівці ще не розкопали фундамент храму, де можуть бути нові поховання", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що легенда про вежу ацтеків лякала мексиканців кілька століть після колонізації, проте тільки тепер, після дворічного дослідження, антропологи готові підтвердити її існування.

Читайте також: На чернігівському Валу археологи знайшли залишки стародавньої печі та острогу для риболовлі

За переказами та історичними записами, у вежі ацтеки збирали черепи полеглих воїнів противника. Однак вчені були шоковані тим, що знайшли черепи, які належали не лише молодим чоловікам.

"Ми сподівалися знайти рештки молодих чоловіків, якими і були воїни, адже ми не очікуємо, що жінки та діти беруть участь в боях. У нас ніколи неї було подібної інформації, це перша подібна знахідка", - заявив антрополог Родріго Боланьос.

Колона з черепів, за описами конкістадора Андреса де ла Тапії, мала досягати 60 метрів заввишки. Вона розташовувалася в одній з прибудов храму, така споруда з черепів була типовою для ацтеків, писав де ла Тапія.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-