На чернігівському Валу археологи знайшли залишки стародавньої печі та острогу для риболовлі

На чернігівському Валу археологи знайшли залишки стародавньої печі та острогу для риболовлі

Фото
Укрінформ
Щойно розпочавши планові розкопки в Чернігові на стародавньому Валу, місцеві археологи виявили цікаві знахідки: залишки печі ХІV ст., древню сокиру і острогу для риболовлі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник археологічної експедиції, доцент Чернігівського національного педуніверситету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат історичних наук Альона Черненко.

"Третій день робіт на території Чернігівської фортеці (дитинця) приніс цікаві результати. Ми виявили залишки печі, складеної з повторно використаної цегли-плінфи. Плінфа кінця ХІІ - початку ХІІІ ст., а піч побудували не пізніше ХІV ст. Ну, й інші знахідки, характерні для нашарувань наших древніх міст. Зокрема - сокиру і острогу для рибної ловлі", - розповіла вона, підкріпивши інформацію фотознімками.

Читайте також: На Хортиці відкрили для туристів святилище, старіше за Стоунхендж

Археолог зазначила, що знахідки, як для третього дня досліджень, є багатообіцяльними, й висловила сподівання на цікаве продовження.

За інформацією Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній", розкопки на території Валу проходять на виконання "Обласної цільової програми археологічних досліджень у Чернігівській області на 2013-2020 роки". Замовник досліджень - обласний історичний музей імені В.В. Тарновського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-