Посольство України у ФРН назвало

Посольство України у ФРН назвало "гарячий" номер на випадок проблем з безвізом

Укрінформ
Українські дипломати у ФРН готові надати всю необхідну підтримку співвітчизникам на першому етапі дії безвізового режиму, якщо така знадобиться.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу розповів посол Андрій Мельник.

«Для Посольства є справою честі, щоб безвізовий режим був реально впроваджений на практиці з найпершого дня», - заявив дипломат, нагадавши, що саме від позиції федерального уряду визначальною мірою залежало позитивне рішення всередині ЄС.

11 червня представники дипустанови, зокрема керівник і співробітники консульського відділу, представник МВС (є така посада в Посольстві України у ФРН) будуть особисто вітати в міжнародному аеропорту Берліна «Тегель» наших співвітчизників. Дипмісія встановила оперативний зв'язок з керівництвом Федеральної поліції Німеччини, яка власне здійснює прикордонний контроль, щоб уникнути можливих непорозумінь. У разі, якщо все ж раптом у українських громадян виникнуть проблеми при перетині кордону ФРН, посол рекомендує звертатися на цілодобову телефонну лінію 0049 30 2888 71 16.

«Водночас, ми дуже сподіваємося, що цей день не буде затьмарений жодними інцидентами і запам'ятається всім нам тільки позитивними емоціями приналежності України до європейського простору», - підкреслив Мельник.

Він вважає 11 червня без перебільшення історичним днем для кожного українця. Для того, щоб свобода пересування по Європі стала реальністю, вітчизняна дипломатія працювала на підвищених швидкостях протягом декількох останніх років, особливо у Берліні, зазначив керівник Посольства.

У посиленому режимі 11 червня працюватимуть колеги в генеральних консульствах у Гамбурзі, Дюссельдорфі, Мюнхені та Франкфурті-на-Майні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-