У Сеулі дорожня розв'язка стала парком

У Сеулі дорожня розв'язка стала парком

Фото
Укрінформ
У південнокорейській столиці на місці колишньої дорожньої розв'язки відкрито парк Skygarden.

Новий об'єкт також називають Seoullo 7017, де "70" відсилає до дати будівництва автомагістралі в 1970 році, а "17" – до 2017-го, коли інженерну споруду було трансформовано в паркову зону, повідомляє ЦТС з посиланням на Аrchdaily.

Довжина переобладнаної розв'язки становить 983 метри, її висота сягає 16 метрів.

У новому парку представлено понад 24 тисячі окремих рослин 228 видів, що ростуть на території країни.

"Наш дизайн пропонує живий словник рослин, які є частиною природної спадщини Південної Кореї, що відтепер існує і в центрі міста... Ідея тут полягає в тому, щоб поєднати жителів міста з природою, одночасно пропонуючи змогу насолоджуватися видами центральної частини міста", - зазначив Вінні Маас, партнер-засновник нідерландського архітектурного бюро MVRDV, яке розробило цей проект.

Зазначається, що після реконструкції колишнього шосе тут також відкрилися магазини, галереї, чайні будинки, театр, інформаційні центри та ресторани. Вночі парк має синє освітлення для оздоровлення рослин. Водночас його можна налаштувати під конкретні заходи й фестивалі.

Із прилеглими вулицями новий парк органічно поєднується за допомогою сходинок, ліфтів і пандусів, підведених до колишньої дорожньої розв'язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-