Турфірми Харківщини ваблять гостей старовинними палацами та медом із лісових пасік

Турфірми Харківщини ваблять гостей старовинними палацами та медом із лісових пасік

Фоторепортаж
Укрінформ
"Харківщина: туристичні відкриття" - це назва масштабної виставки, що проходить у презентаційно-виставковому центрі "Радмир експохолл".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Майже півтисячі квадратних метрів площі центру зайняли експозиції понад 100 турфірм Харківщини, що відтворили за допомогою історичних довідників, рекламних проспектів, фотографій та відеосюжетів реальну картину туризму у регіоні за доступними цінами. Хочете - їдьте із родиною у мальовничі зелені садиби на березі водойм - із рибним ловом та лісовим бортництвом. Або гайніть у заміські кінні клуби, а то - верхи на велосипеді пересіченою місцевістю, на байдарках річковими перекатами або вгору на повітряній кулі! Нарешті, поповніть свої знання пішими етномаршрутами, помилуйтеся красою старовинних палацових комплексів XIX століття, що збереглися до наших днів, у передмістях Шаровці та Натальїному, музею-садиби українського філософа та поета Григорія Сковороди у Золочівському районі, єдиного в Україні сільського музею в Пархомівці Краснокутского району, де, окрім іншого, є оригінальні роботи Пікассо та Малевича.

"Завдання, яке ставить перед собою Харківська обласна адміністрація - сформувати імідж Харківщини як туристично привабливого краю на українському та міжнародному рівнях. Наш регіон багатий на історичні пам'ятки та культурні традиції. Завдання - донести до широкої громадськості інформацію про туристичний потенціал Харківщини. До того ж, туризм - це робочі місця, можливості для розвитку малого та середнього бізнесу, оновлення міських та сільських територій, зростання їх інвестиційної привабливості, розвиток культурного потенціалу та збереження довкілля. Сфера туризму активно розвивається у всьому світі та у багатьох країнах формує понад 10% ВВП", - зазначив на відкритті виставки заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Зранку виставку, в якій також взяли участь турфірми з десятьох областей України, відвідали понад 40 тис. осіб. 3 червня за підтримки Управління культури та туризму Харківської ОДА відбудеться інфотур для всіх охочих: поїздка пам'ятками регіону.

Фото: В'ячеслав Мадієвський / Укрінформ та Харківська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-