Нові лабіринти рівненського бункера Коха запрошують на екскурсію

Нові лабіринти рівненського бункера Коха запрошують на екскурсію

Укрінформ
Декілька підземних лабіринтів виявлено і досліджено в так званому бункері Коха, що в середмісті Рівного.

Про це повідомив начальник Рівненського міського управління культури і туризму Тарас Максименко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Шість вантажівок сміття вивезено з бункера. Досліджено декілька підземних напрямків, які не зазначені в паспорті бюро технічної інвентаризації», - зауважив Максименко.

Крім того, він поінформував, що першу повноцінну екскурсію для журналістів в бункері заплановано провести вже найближчого понеділка. Передбачається, що місцеві краєзнавці та історики під час цієї мандрівки підземними лабіринтами розвінчають декілька усталених міфів про загадкову споруду і водночас висловлять свої гіпотези.

Відомостей про те, коли і як будувався бункер, збереглося мало. Існує версія, що це було не просто бомбосховище для командування райхскомісаріату, але й сховок, спеціально споруджений для райхкомісара України у часи Другої світової війни Еріха Коха. Сама споруда мала надземний і підземний яруси. За свідченнями старожилів, 1944 року нацистські окупанти, коли відступали, спеціально затопили бункер. Відтоді він – улюблене місце сталкерів, «чорних археологів» та шанувальників екстремального туризму.

Фото на обкладинці: ogo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-