Львівська Ратуша відкрила свої підземелля для відвідувачів

Львівська Ратуша відкрила свої підземелля для відвідувачів

Укрінформ
У рамках міжнародного Дня музеїв, з 18 до 20 травня, львів’ян запрошують оглянути приміщення, де буде розміщений музей, та долучитись до процесу його створення.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі міської ради.

«Музей міста, який розміститься у підземеллі Ратуші, буде простором для тимчасових чи довготривалих виставок. Сюди ми будемо запрошувати кураторів, які пропонуватимуть свої ідеї для виставок, а найкращі будемо втілювати у цьому просторі», – зазначила керівник Музею міста Тетяна Бей.

За її словами, для молоді пропонується майстерня «Музей міста: work in progress». Тут відвідувачі зможуть стати музейними кураторами, створити свою виставку, спробувати себе в ролі одного з членів проектної команди, яка працюватиме над створенням першої виставки МуМі. Спільно не лише придумають ідею вернісажу, але й створять макет його зменшеної копії. А в суботу передбачена програма для дітей. Тут відбудеться майстер-клас «Мій Музей Міста - Мі Му Мі», де діти стануть помічниками, які допоможуть створити  музей. Учасники майстер-класу освоять нову для себе спеціальність - автор виставки. Разом подумають, що має бути в справжньому Музеї міста та створять макет виставки власноруч.

Як зазначила Бей, загалом над концепцією створення музею працює близько десяти експертів та музейників. До кінця року тут планують відкрити шість залів для виставок, що стане першим етапом створення музею. Організатори проекту -  «Центр розвитку туризму Львова» за підтримки управління культури та відділу промоції міста ЛМР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-