Наметові табори, велопрогулянки й водні розваги: парки Миколаївщини чекають на туристів

Наметові табори, велопрогулянки й водні розваги: парки Миколаївщини чекають на туристів

Фото
Укрінформ
Національні та регіональні парки Миколаївщини готові приймати і розважати мандрівників. Для цього мають усе необхідне.

Про це розповіли керівники провідних парків Миколаївської області під час засідання ради з розвитку туризму в облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «На території, яка входить до меж Національного природного парку «Білобережжя Святослава» (на території Кінбурнської коси – авт.) обладнано три рекреаційні дільниці для короткострокового відпочинку. Крім того, в межах цих зон є можливість облаштування наметів», - сказав керівник парку Юрій Козловський.

Водночас у регіональному ландшафтному парку «Кінбурнська коса» діє рекреаційна дільниця «Ковалівська» і туристичний маршрут «Покровський». Як повідомив директор парку Зиновій Петрович, їх обладнано всім необхідним для створення комфортних умов для відпочивальників.

Натомість на території Національного природного парку «Бузький гард» туристи мають змогу розміщуватися в наметових таборах на вихідні або ж просто приїздити на екскурсії. Зараз тут впроваджується проект «Ровером по Гарду». Маршрут велопробігу становитиме близько 100 км навколо парку. Реалізуються проекти кінних маршрутів. Є також водні розваги - рафтинг і туристичні подорожі річкою Південний Буг довжиною від 2 до 40 км.

У регіональному ландшафтному парку «Приінгульський» діє 11 рекреаційних дільниць, обладнані столами, лавами та місцями для розведення багать.

На території ландшафтного парку «Тилігульський» функціонує тренувальна база спортсменів, які займаються кайтсерфінгом і віндсерфінгом. Відпочинок на Тилігульському лимані сконцентровано на так званих косах.

Фото: Олександр Кремко/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-