Дубайські пляжі освітлюватимуться вночі

Дубайські пляжі освітлюватимуться вночі

Укрінформ
На пляжах Дубаю заплановано встановлення «розумних» ліхтарів, які освітлюватимуть берег у темну пору доби.

Перші дві конструкції, які автоматично вмикаються вночі й використовують для вироблення електрики сонячну й вітряну енергії, вже з'явилися на пляжі Умм-Сукейм, повідомляє Gulf News.

Смарт-стовпи встановила компанія D Idea Media, яка раніше обладнала на пляжі по дві пальми, що роздають інтернет, і «розумні» кабінки для переодягання.

Експериментальний проект, спрямований на освітлення пляжів після заходу сонця, дозволить владі розглянути можливість зняття заборони на нічне купання.

Перші 12-метрові ліхтарі розташовано за 25 метрів від моря, вони здатні освітлювати водну поверхню до 30 метрів у глибину. Конструкції обладнано спеціальними датчиками, які можуть вимірювати рівень освітленості, швидкість вітру й фіксувати рух людей. Якщо вітру не буде, пристрій переключиться на сонячні батареї. Для роботи турбіни досить швидкості вітру 3,5 метра за секунду.

Крім того, «розумні стовпи» оснащено моніторами, на які виводиться інформація про погоду та умови для купання. Якщо цифровий екран світитиметься червоним – купання заборонено, а якщо жовтим – потрібно дотримуватися запобіжних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-