У запорізькому замку Попова показали таємне підземелля

У запорізькому замку Попова показали таємне підземелля

Фото
Укрінформ
У Василівці, що на Запоріжжі, в "Садибі Попова" археологи завершили розкопки і розчищення підвалів, розташованих у двоповерховій прибудові стаєнь замку.

Під час проведення робіт, зокрема, було виявлено таємні кімнати, останки коня і собак. Познайомився зі знахідками і фотокореспондент Укрінформу.

Як розповів директор музею-заповідника "Садиба Попова" Валерій Стойчев, підземелля виявили ще 2015 року. Він припускає, що загалом підземних кімнат – чотири. Перші дві розчищали волонтери.

Існує версія, що кімнати слугували підвалом, проте її не можна вважати остаточною через виявлені під час розкопок рештки коня і двох собак. Також підземні приміщення, розташовані на глибині чотирьох метрів, обладнано вентиляцією.

Засипано ж підвали було під час реконструкції садиби 1963 року.

Зараз археологічні роботи проводяться в основній будівлі стайні.

Працівники замку обіцяють незабаром відкрити знайдену таємну кімнату для всіх відвідувачів.

Місцеві жителі зазначають, що неодноразово чули про підземні ходи. Кажуть, що в них ховалися від обстрілів під час війни.

Василівська садиба Попова – єдина в регіоні замкова споруда. Палац збудували 1894 року, за своєю архітектурою він був схожий на середньовічні європейські замки. До сьогодні збереглися зубчасті стіни з воротами, кілька флігелів, серед яких вирізняється Західний флігель (Англійська замок), цегляна оглядова вежа (донжон) та стайня (кінний двір).

На цій базі функціонує історико-архітектурний музей-заповідник "Садиба Попова", який є пам'яткою національного значення. Розташований він за 40 км від Запоріжжя.

Фото: Дмитро Смольєнко/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-