У Батуринському заповіднику гостей зустрічатимуть воскові фігури гетьманів

У Батуринському заповіднику гостей зустрічатимуть воскові фігури гетьманів

Укрінформ
До Міжнародного дня музеїв, що відзначатиметься 18 травня, в Національному історико-культурному заповіднику "Гетьманська столиця" в Батурині на Чернігівщині відкриють новий музей з восковими фігурами трьох гетьманів України.

Інформацію про це розміщено на сайті заповідника.

"У Гетьманському будинку вас зустрінуть ясновельможні гетьмани Дем’ян Ігнатович, Іван Мазепа та Пилип Орлик, втілені у воскових фігурах", - йдеться в повідомленні.

Наукові реконструкції українських гетьманів виготовила група митців Київського музею воскових фігур під керівництвом Олексія Сажина на основі досліджень відомих науковців Сергія Павленка, Ольги Ковалевської, Тетяни Таірової-Яковлевої. Меценатом проекту став уродженець Конотопа Сумської області Євген Сур.

Як розповіла кореспондентові Укрінформу директор заповідника Наталія Реброва, Гетьманський будинок тривалий час було закрито. Тепер же в ньому працюватиме експозиція, присвячена українським гетьманам, і стоятимуть воскові фігури. Новий музей заповідника відкриють 18 травня.

"Першу екскурсію ним для групи до 25 осіб о 9.00 ми проведемо безкоштовно. Решта проводитимуться за прейскурантом. Безплатним у День музеїв буде і вхід на всі об'єкти "Гетьманської столиці", - пояснила Реброва.

Вона додала, що у планах заповідника - виготовлення воскових фігур усіх гетьманів України, цьогоріч - ще двох-трьох. Створення однієї скульптури - дуже складна й копітка робота, яка коштує 9 тис. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-