Охочим стати жителями італійського села обіцяють 2 тисячі євро

Охочим стати жителями італійського села обіцяють 2 тисячі євро

Укрінформ
Мер віддаленого гірського села в Італії пропонує 2 тис. євро тим, хто переїде туди жити.

Щоб отримати гроші, потрібно буде або винайняти житло в Борміді, або придбати нерухомість, повідомляє видання The Guardian.

Завдяки такій ініціативі Даніеле Гальяно сподівається відродити село, в якому проживають 394 людини. Молодь виїжджає на пошуки роботи до найближчого великого міста – Савони.

Село Борміда розташовано на висоті 420 метрів над рівнем моря, в північно-західній області Лігурія. Оренда житла тут коштує від 50 євро на місяць.

Зазначається, що механізм виплат за переїзд ще розробляється, ініціативу має затвердити місцева рада.

Своїми перевагами місцеві називають привітність, а також ліси, кіз, багато хорошої їжі та життя без стресу. "Ми високо в горах, але і недалеко від моря – а це здоровий спосіб життя, дуже чисте повітря", - сказав член місцевої ради, який попросив не називати його імені.

Читайте також: Експерти визначилися з кращим у світі містом для проживання

Про ініціативу мер Гальяно розповів у Фейсбуці. На пост досить активно відреагували потенційні нові жителі. Деякі з них кажуть, що не відмовилися б від готівки як подарунка в обмін на роботу в місті.

У січні міністерство культури Італії назвало 2017-й "роком села", прагнучи розвивати  туризм у місцях, які ризикують стати безлюдними.

Фото на обкладинці: Белта

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-