Головний банкір Киргизії: марихуана привабить туристів

Головний банкір Киргизії: марихуана привабить туристів "пачками"

Відео
Укрінформ
Киргизькі курорти зможуть конкурувати з турецьким, якщо в країні буде легалізовано вживання марихуани.

Таку пропозицію жартома висунув глава Національного банку Киргизстану Толкунбек Абдигулов на засіданні щодо проекту національної стратегії сталого розвитку до 2040 року, передає АКИpress.

"Як зробити туристичний рай? Якщо ви неолібералісти, то ставте такі фішки. Я знаю, як привести сюди всіх туристів – легалізуйте марихуану. Все. Нічого не треба робити, у вас туристи пачками будуть. Увесь СНД буде тут, місць у готелях та й ніде не залишиться. Ось це – фішка", – сказав, посміхаючись, Абдигулов.

Ця ідея виникла у чиновника, коли він акцентував увагу на тому, що киргизи їздять частіше в Туреччину, ніж на місцеве найбільше в країні озеро Іссик-Куль. Мандрівників приваблює невисока вартість відпочинку на турецьких курортах.

"Квиток у Стамбул туди і назад - 300 доларів, сім днів проживання плюс харчування. З ким ви плануєте там конкурувати?", – звернувся Абдигулов до представників туристичної галузі Киргизії.

Варто зазначити, що виготовлення, вживання і розповсюдження марихуани в Киргизії законодавчо заборонено, за них передбачено кримінальну відповідальність.

Відео: AKIpress news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-