Опубліковано рейтинг наймальовничіших аеропортів світу

Опубліковано рейтинг наймальовничіших аеропортів світу

Укрінформ
Охочим мати найбільш яскраві світлини з ілюмінатора хоча б раз у житті варто побувати на борту літака, що здійснює посадку в аеропорту Хуанчо Іраускін на карибському острові Саба.

Про це свідчать результати опитування на визначення наймальовничіших аеропортів 2017 року, яке провела чартерна компанія PrivateFly.

Участь у голосуванні взяли тисячі любителів подорожей по всьому світу. Загалом було представлено понад 122 різні аеропорти світу. До топ-10 наймальовничіших потрапили як добре відомі повітряні ворота, так і новачки.

Аеропорт Хуанчо Іраускін – переможець рейтингу – має ще одну особливість. Його 400-метрова злітно-посадкова смуга вважається однією з найкоротших у світі. Вона розташована на скельному виступі підніжжя гори, тож вимагає спеціальної підготовки пілотів. Сідати тут можуть турбогвинтові літаки тільки певної моделі.

Також до трійки лідерів потрапив аеропорт "Донегал" в Ірландії. Третю сходинку посів аеропорт "Ніцца Лазуровий берег" на березі Середземного моря біля гирла річки Вар.

Крім того, до топ-10 увійшли Гібралтар біля підніжжя однойменної скелі, Куінстаун (Нова Зеландія), Лондон-сіті (Велика Британія), аеропорт Принцеси Юліани на Карибських островах, аеропорт Мельбурна (Флоріда, США), Барра (Велика Британія) з унікальними злітно-посадковими смугами на піску, Біллі Бішоп Торонто Сіті (Канада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-