Google запустила віртуальний тур дерев'яними церквами Карпат

Google запустила віртуальний тур дерев'яними церквами Карпат

Фото
Укрінформ
Google випустила віртуальний тур унікальними дерев'яними церквами Карпатського регіону, віднесеними до світової спадщини ЮНЕСКО.

Тур розроблено у партнерстві з Міністерством культури України, повідомляється в офіційному блозі Google.

"Віртуальний тур перенесе в саме серце Карпат і дасть можливість познайомитись з унікальною архітектурою стародавнього українського мистецтва, шедеврами європейського будівництва культурної спадщини ЮНЕСКО. За допомогою зручної навігації і голосового супроводу можна дізнатися багато цікавого про старовинні церкви", - йдеться у повідомленні.

Під час розробки було оцифровано 8 дерев'яних церков регіону і створено спеціальний сайт "Дерев'яні церкви Карпатського регіону", де можна дізнатися більше про кожну із церков, а також прокласти до них маршрути на картах Google. 3D-тури всіх цих церков доступні і в режимі Street View на картах Google.

Завдяки 360-градусним панорамам можна не лише оглянути будівлі церков зовні і погуляти навколишньою територією, але й зайти всередину і помилуватися інтер'єром і старовинними іконами.

Щоб розпочати тур, необхідно зайти на сайт churches.authenticukraine.com.ua або вибрати місце, яке вас цікавить, на Google-картах в режимі Street View.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-