Україна з квітня спрощує та здешевлює процедуру оформлення віз для іноземців

Україна з квітня спрощує та здешевлює процедуру оформлення віз для іноземців

Укрінформ
Україна з квітня 2017 року скорочує терміни оформлення віз для іноземців, знижує їх вартість і запроваджує можливість оформити електронну візу.

Про це заявив директор департаменту туризму та курортiв Мiністерства економічного розвитку та торгівлі Iван Лiптуга під час відкриття міжнародної туристичної виставки UITT`2017, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для всіх іноземних туристів полегшена візова процедура для України. Разом з Міністерством закордонних справ були внесені зміни до Порядку в'їзду іноземців до України", - розповів Лiптуга.

Він додав, що віднині українські візи стануть більш ліберальними та дешевшими для багатьох країн світу. Крім того, українську візу можна буде отримати дистанційно.

Як відомо, 1 березня 2017 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про затвердження Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію". Відповідно до Постанови строк оформлення візи у звичайному порядку скоротився до 10 днів, у терміновому - до 5. Також встановлено єдину тарифну ставку за оформлення візи у розмірі $65 незалежно від терміну її дії. У нових Правилах в'їзду розширено перелік країн, громадяни яких мають право оформити візу для поїздок з діловою та туристичною метою у пунктах пропуску через державний кордон України. Серед них: Австралія, Республіка Індія, Китайська Народна Республіка, Мексиканські Сполучені Штати, Нова Зеландія, Об'єднані Арабські Емірати та інші. Постанова Кабміну набуває чинності 16 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-