Всі українські туркомпанії будуть переведені на єдиний реєстр

Всі українські туркомпанії будуть переведені на єдиний реєстр

Укрінформ
В Україні з двох з половиною тисяч ліцензованих туроператорів реально працює не більше 370-ти, у зв'язку з чим виникає необхідність перегляду законодавства в цій галузі.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу в ФРН на полях 51-го туристичної виставки-ярмарку International Travel Market (ITB), який відкрився у Берліні, повідомив директор департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Іван Ліптуга.

«Ми актуалізуватимемо, змінюватимемо законодавство, цього року взагалі скасовувати ліцензії і переводити всіх на єдиний туристичний реєстр», - заявив Ліптуга.

Він наголосив, що в Україні налічується 2,5 тисячі туроператорів з ліцензіями. Але є «білий реєстр» з 370 туроператорів, діяльність яких відповідає ліцензійним умовам. Загалом же працюють, у тому числі «по-чорному», близько 700 з 2,5 тис.

За словами Ліптуги, минулого року Україну відвідали близько 13 тис. зарубіжних туристів, які переважно приїжджають з країн колишнього СРСР - Білорусі, Молдови, з Кавказу, з країн Балтії. Як і раніше продовжують приїжджати росіяни, але їх потік скоротився відсотків на 80%. З далекого зарубіжжя основна маса туристів приїжджає з Туреччини, Польщі, Ізраїлю. Представники Західної Європи та Америки становлять невеликий відсоток туристів.

Як повідомлялося, в ярмарку, який триватиме до 12 березня, беруть участь близько 10 тисяч компаній з 184 країн і регіонів світу. Туристичні можливості України на ній представляють Київ, Львів, Одеса, Чернівці, Харків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-