Уряд за місяць має схвалити план заходів з популяризації України - Біденко

Уряд за місяць має схвалити план заходів з популяризації України - Біденко

Укрінформ
Кабінет міністрів протягом місяця має схвалити план заходів з популяризації України, який розроблений спільною групою комунікаційних експертів та наразі перебуває на узгодженні в різних міністерствах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко під час презентації туристично-мистецького потенціалу Тернопільської області в Українському домі у Києві.

"Зараз в державі спостерігається великий рух в сторону розвитку внутрішнього та зовнішнього туризму. Була ухвалена концепція популяризації України і зараз Міністерство інформаційної політики спільно з іншими відомствами займається розробкою плану заходів. У цьому плані ми намагаємося співпрацювати з різними регіонами", - зазначив Біденко.

За його словами, існує спільна група комунікаційних експертів при Прем’єр-міністрові України, яка займається розробкою програм розвитку областей, внутрішнього туризму. До неї входять представники МІП, Мінекономіки, МЗС, іноземні експерти. 

"Наразі розроблено план заходів з популяризації України, за який відповідають різні відомства. Він зараз на погодженнях у міністерствах. Думаю, через місяць уряд буде ухвалювати. Сам план передбачає як зовнішні, так і внутрішні заходи", - зазначив Біденко. 

Держсекретар Мінінформполітики наголосив, що дуже важливо визначити конкретні напрямки розвитку туризму в Україні та спрямувати на них максимум зусиль. При цьому, додав він, внутрішній туризм є "тією силою, яка здатна відродити економіку, мандри по Україні та взагалі українство". 

"Дуже важливо відроджувати внутрішній туризм, навіть нав’язувати, я б сказав, такі точки сили, однієї з яких є Тернопільщина", - додав він.

Участь в урочистому відкритті презентації краю під назвою "Благословенне Тернопілля" взяли члени уряду,  у тому числі перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України, депутати Верховної Ради, а також представники дипломатичних установ, бізнес-середовища, шоу-бізнесу.

Гостей зустрічав Галицький камерний оркестр, після чого відбулася спільна молитва за представників  церков та різних релігійних організацій. Окрім мистецької частини презентації у ході заходу відбулася демонстрація історико-туристичних об’єктів області, етнокультурних особливостей та щорічних фестивалів. Крім того гості змогли ознайомитися з art-буками та картинами кращих митців краю, дізнатися про  навчальні заклади та книговидавців Тернопільщини, гастрономію та авторські ресторації області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-