Київ зібрав рекордну суму туристичного збору

Київ зібрав рекордну суму туристичного збору

Укрінформ
За підсумками 2016 року в Києві зібрано 18,7 млн. грн туристичного збору.

Це на 40% більше, ніж було в 2015 році (13 млн.) – про це повідомив начальник управління туризму Київської міської державної адміністрації Антон Тараненко. «Це дуже хороша динаміка, ця цифра є прямим показником туристичного розвитку міста», - зазначив він.

Туристичний збір р. в Києві запроваджено з 2011 року, його платить кожен турист в розмірі 1% за кожну добу проживання. За інформацією управління туризму КМДА, на сьогодні в столиці України туристичний збір платять тільки 35-40% всіх засобів розміщення, в основному це офіційні (акредитовані і легальні) готелі. «Апартаменти, міні-готелі, хостели, і квартири, які становлять понад 60% туристичного ринку, жодного туристичного збору в бюджет Києва не платять і на сьогодні це велика проблема», - зазначив Антон Тараненко.

У Львові за 2016 рік було зібрано 3 млн 898 тис. грн. туристичного збору, що майже в 4 рази більше, ніж з моменту його введення в 2011 році. В Одесі за результатами 2015 року до бюджету міста надійшло 2,6 млн. грн., даних за 2016 рік поки не надійшло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-